Zijn de loonkosten voor jou te hoog? Wel, hallo korting voor de steunzone!

Ligt jouw onderneming in een regio waar momenteel veel werkloosheid is? Dan kan het zijn dat je gebruik kan maken van iets wat een “steunzone” noemt.

Een steunzone wil eigenlijk zeggen dat jij als werkgever een korting van 25% krijgt op het doorstorten van de bedrijfsvoorheffing gedurende 2 jaar. Dat is een mooie korting als je het ons vraagt, hierdoor kan je al snel 4 à 5% van je loonkost drukken zonder veel moeite te doen.

Op dit moment zijn er drie steunzones in België, maar ze verschillen wat in geldigheidstermijn. De eerste twee steunzones zijn tot 30 april 2021 geldig. Daarvan ligt er eentje in een straal van 40 km rond de oude terreinen van Ford ( in Genk) en de tweede in een straal van 40 km rond Philips (in Turnhout). De derde steunzone is geldig tot 30 november 2024 en omvat de regio Vilvoorde-Zaventem.

Concreet wil dit zeggen dat een groot deel van de provincie Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en de oostzijde van Oost-Vlaanderen gedekt zijn door een steunzone. De kans dat jij recht hebt op deze korting, is dus niet klein. Als dat je dag niet goed maakt, dan weten wij het ook niet meer! ?

1.      Ben ik gevestigd in zo’n steunzone?

Op de website www.geopunt.be kan je zelf opzoeken of jouw bedrijf gelegen is in een steunzone. Klik hiervoor rechts op ‘bouwen en wonen’, vervolgens op ‘bedrijven’ en vervolgens op ‘steunzones…’. Je ziet daarna de inkleuring van de steunzones op de kaart verschijnen.

Het is het gemakkelijkste om daarna boven in de zoekbalk, jouw adresgegevens in te geven. Op die manier ga je direct naar je eigen adres en zie je wat meer gedetailleerde info.

2.      Kom ik in aanmerking?

Er zijn een paar voorwaarden verbonden aan dit type korting. Je hebt er namelijk enkel recht op, als je voldoet aan één van de onderstaande voorwaarden:

  • Je hebt beslist om een nieuwe vestiging te openen
  • Je gaat nieuwe producten maken of andere diensten aanbieden
  • Je neemt een andere overneming over (wegens sluiting, gerechtelijke reorganisatie of faillissement)

 

Voor kmo’s zijn er nog twee andere voorwaarden die recht geven op de vrijstelling:

  • Een fundamentele verandering in het totale productieproces
  • Een uitbreiding van capaciteit binnen de bestaande infrastructuur

 

Wil je graag weten hoe je dit aanvraagt of je weet niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Geef ons gerust een seintje en wij bekijken het graag voor jou! ?